Програм LEGO® Education

 

Програм LEGO® Education смислили су стручњаци компаније LEGO® као подршку професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим школама. LEGO® Education конципиран је тако да деци кроз игру пружи образовна и развојна искуства у оквиру групе у којој сарађују.

Креативни центар је једини овлашћени увозник програма LEGO® Education за Србију.

ДАЉЕ  


04. мај 2018.

Нови уџбеници "Креативног центра" за први разред основне школе

Нови уџбеници "Креативног центра" за први разред основне школе

Прелистајте нове уџбенике "Креативног центра" за први разред основне школе:

Буквар

Читанка 1

- Математика 1- уџбеник

Математика 1- радна свеска

- Свет око нас 1 - уџбеник

Свет око нас 1- радна свеска

Ликовна култура 1

Музичка култура 1

Почетница - Шта све деца знају

Почетница - Чудна ми чуда

- Почетница -Пишем, пишем

Почетница - Причам ти причу


25. април 2018.

Радно време "Креативног центра" за време празника

Клуб књижара „Креативни центар“ у Београду 

 

Понедељак 30. април – књижара ће радити редовно, од 9 до 21 h

Уторак, 1. мај – књижара неће радити

Среда 2. мај – књижара неће радити

 

Наручивање преко сајта

 

Што се тиче наручивања преко нашег сајта www.kcknjizara.rs, све наруџбине које стигну у периоду од 27. априла  до 2. маја биће послате првог следећег радног дана, 3. маја.

 


20. април 2018.

НОВО! Оно што сам био

Роман Оно што сам био вишеструко награђиване ауторке Мег Розоф, објављен у издању Креативног центра, комплексна је прича о пријатељству, љубави и ослобађању, која подсећа на болне тренутке одрастања и тешке изборе с којима се млади сусрећу у животу. 

У сивом, обалском пределу у који је смештена радња романа Оно што сам био упознајемо шеснаестогодишњег младића који је послат у колеџ Свети Освалд пошто је избачен из два претходна интерната. Његов отац захтева да се он „упристоји и постане човек“, као да већ није довољно тешко бити паметан, популаран и спортски настројен младић – баш онакав какав може да задовољи очекивања наставника и породице из средње класе. Притиснут визијом будућности која му је наметнута, он проналази бег од свега тога када упозна Фина, дечака који живи сам у колиби на обали мора. Он у Фину види особу каква би желео да буде, али његова задивљеност тим начином живота прикрива стварну слику о дечаку са обале.

 „Романи за младе Мег Розоф подједнако се обраћају интелекту и емоцијама. Њено писање је искричаво – она пише о потрази за смислом и идентитетом у свету који је чудан, пун противречности, понекад и бизаран. Њене храбре и духовите приче су без премца и неће бити читаоца на кога оне неће оставити утисак.“

(Из саопштења жирија који додељује Награду Астрид Линдгрен)

Ову књигу можете купити преко нашег сајта, у Клубу књижари Креативни центар у Београду (ТЦ Еуроцентар, Дечанска 5 / Македонска 30), као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

 


18. април 2018.

НОВО! Гужва у Шумској школи

Нова сликовница Симеона Маринковића из едиције Шумске приче праћена је феноменалним илустрацијама Тихомира Челановића.

Звоно за одмор позива све ђаке Шумске школе да се поиграју у дворишту. Док сви журе да што пре дођу до места за игру, у ходнику школе настаје права гужва. Зашто? Како ће се ђаци снаћи и да ли ће моћи да реше настали проблем?

Јунаци eдиције Шумске приче пролазе кроз многе узбудљиве догађаје. Некад су то шаљиве, а некад озбиљне пустоловине. У њима увек побеђују љубав и добро, а читаоцима се открива груменчић тајне о срећи.

Ову књигу можете купити преко нашег сајта, у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Дечанска 5 / Македонска 30), као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.


17. април 2018.

Април – месец књиге у Креативном центру!

Креативни центар ће, као и претходних година, посебним акцијама обележити Светски дан дечје књиге (2.април) и Светски дан књиге и ауторских права (23. април).

Светски дан дечје књиге прославља се на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена, чувеног данског писца за децу и творца Мале СиренеРужног Пачета и других бајки, а обележавање овог датума установљено је 1967. године на основу одлуке организације УНЕСКО.

Други значајан читалачки датум у априлу јесте Светски дан књиге и ауторских права, који се обележава 23. априла, на дан смрти два велика писца – Вилијама Шекспира и Мигела де Сервантеса.

 

Попусти од 50% на одабране књиге

 

Велика викенд-акција, коју издавачка кућа Креативни центар организује сваког другог викенда, током априла читаоце очекује СВАКОГ ВИКЕНДА. Од петка до уторка осам одабраних књига биће на попусту од 50% (само на сајту www.kcknjizara.rs и у Клубу књижари Креативни центар, која се налази у ТЦ Еуроцентар у Македонској 30 у Београду).

 

Бесплатни програми за децу у Клубу књижари у Београду

 

Током месеца књиге у Клубу књижари Креативни центар биће организовани бројни читалачки програми за децу различитих узраста – радионице, дружење са ауторима и мноштво занимљивих активности за све љубитеље књига.

У суботу, 7. априла, од 11 h дo 13 h, децу узраста од 3 године до 5 година очекује посебна авантура у Клубу књижари – потрага за Жућом! Малишани ће бити у прилици да у Клубу књижари траже плишану играчку – пса Жућу, јунака популарног серијала књига за најмлађе Жућа Десет најуспешнијих трагача добиће на поклон плишану играчку, а припремљене су и утешне награде за оне који не буду довољно брзи.

Током радног времена књижаре (од 9 h до 17 h) на попусту од 30% биће књиге из едиције ЖућаЖућа броји до 10 и Жућине омиљене боје - остале књиге из ове едиције већ налазе на снижењу у књижари.

 

У суботу, 14. априлаод 11 h do 13 h, гост Клуба књижаре биће Јасминка Петровић, једна од најбољих и највише награђиваних списатељица за децу и младе. У првом сату дружења (од 11 h до 12 h), које је намењено предшколцима и млађим основцима, Јасминка Петровић ће читати одломке из своје књиге Од читања се расте и разговараће с децом о њиховим омиљеним књигама и о значају читања, док ће од 12 h до 13 h потписивати своја издања.

Током радног времена књижаре (од 9 h до 17 h) на попусту од 30% биће све књиге Јасминке Петровић, међу којима су: Од читања се расте,  Све је у редуЛето када сам научила да летимО мачкама, нотама и бубама, и многе друге.

 

У суботу, 21. априла, од 11 h до 13 h, домаћин у Клубу књижари биће Симеон Маринковић, оснивач Креативног центра и аутор многобројних књига, међу којима је најпопуларнији серијал о Ани и Мишку. У првом делу дружења (од 11 h до 12 h) Симеон Маринковић ће читати одломке из нове сликовнице за децу у узрасту од 4 године до 6 година – Гужва у шумској школи. Затим ће разговарати с најмлађим читаоцима о томе како настаје књига, шта је посао писца и о томе како је он заволео књиге, док ће у другом делу дружења потписивати своје књиге, међу којима издвајамо вишеструко награђиване Стилске игре.

Током радног времена књижаре (од 9 h до 17 h) на попусту од 30% ће бити књиге Симеона Маринковића из едиција Шумске причеШта све Ана зна и Различак.

 

У суботу, 28. априлаод 11 h до 13 h, гост Клуба књижаре биће талентовани илустратор Александар Золотић, чије илустрације красе бројна издања Креативног центра. У првом делу дружења (од 11 h до 12 h), које је намењено деци у узрасту од 6 до 8 година, посетиоци ће чути причу Добрице Ерића Прича дуга три ланца из ловачког ранца, након чега ће Александар Золотић цртати малишанима јунаке ове занимљиве поеме, разговараће с децом о томе шта је посао илустратора и зашто су илустрације незаобилазни део књиге за децу. У другом делу дружења, од 12 h до 13 h, Александар Золотић ће заинтересованим посетиоцима нацртати посвете у књигама које је он илустровао.

Током радног времена књижаре (од 9 h до 17 h) на попусту од 30% ће бити књиге Креативног центра које је илустровао Александар Золотић: Прича дуга три ланца из ловачког ранцаСвитац пшеничар и воденичарПут ветраМузичар с цилиндром и цветом на реверу и Ловац на маслачке.


« Вести
      

10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе;

15% за сва остала издaња

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1800 дин. (након обрачуна интернет попуста) на територији Србије


 

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs