Програм LEGO® Education

 

Програм LEGO® Education смислили су стручњаци компаније LEGO® као подршку професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим школама. LEGO® Education конципиран је тако да деци кроз игру пружи образовна и развојна искуства у оквиру групе у којој сарађују.

Креативни центар је једини овлашћени увозник програма LEGO® Education за Србију.

ДАЉЕ  


21. јун 2018.

Књиге за распуст - три књиге за мање од 1000 динара

Као и претходних година, Креативни центар припремио је читаоцима свих узраста одличне књиге за лето по изузетно повољним летњим ценама!

Од 20. јуна до 30. августа у Клубу књижари Креативни центар у Београду (Македонска 30) и на сајту очекују вас занимљиви комплети књига за различите узрасте с попустом и до 50%.

У понуди је осам комплета књига. Сваки се састоји од три књиге намењене одређеном узрасту и кошта мање од 1000 динара. 

У летњим пакетима књига најмлађе читаоце очекују занимљиве картонске сликовнице и преклапалице; предшколцима су намењене интересантне књиге с налепницама и задацима; посебни комплети за читање и вежбање преко распуста обрадоваће ученике нижих разреда основне школе, а старији основци и средњошколци могу се забавити уз одличне романе по избору уредника из Креативног центра.


21. јун 2018.

Нова књига Весне Алексић - Сазвежђе виолина

Ана је девојчица из Ниша која воли групу Клеш и Моцарта, а Тијана цура из малог места покрај Мораве која обожава Вивалдија. Заједно, оне представљају Сазвежђе виолина, таленте надалеко познате ћупријске гудачке школе. Сан им је да освоје свет својом беспрекорном амалинском свирком. Али тај свет почиње незадрживо да се мења после пада Берлинског зида.

Нов роман Весне Алексић Сазвежђе виолина је прича о одрастању генерације X – деце рођене осамдесетих година прошлог века. Данас су то зрели људи који се сећају првих гломазних компјутера, видео-игрица са џојстиком и бесомучног крчања приликом прикључивања на интернет. Одрастали су у ратовима и демонстрацијама, уз добру музику, филмове и стрипове. Били су сведоци прекрајања атласа и још као деца војни и политички коментатори, као и музички и модни. Били су заљубљеници у своје снове и истовремено њихови заробљеници, као што се то догађа у свачијој младости.

Како је у тим узбурканим временима, као са страница црнобелих стрипова, дошло до великог изливања зла у стварност? Како то зло још облаже наше животе и како му се можемо супротставити? Како пронаћи невидљиво сазвежђе у свеопштој тами? То су само нека од питања на која покушава да одговори ова нежна и у исти мах опора прича, намењена новој генерацији – миленијалцима, који такође имају право на снове, али и на неке одговоре.
Књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


21. јун 2018.

Каубој Коста – нови серијал за читаоце почетнике

Ево прилике за најмлађе да уживају и унапреде своје читалачко самопоуздање читајући четири књиге о Каубоју Кости
Сигурни смо да ћете брзо заволети овог необичног главног јунака, који живи усред Дивљег запада, на ранчу Срећица, са својим верним пријатељицама свињом Цицом и кравом Ружом. Ранч је окружен густом шумом кактуса, која их штити од бандита и којота, али због које их скоро нико не посећује. Ипак, живот на ранчу Срећица никада није досадан.

Уживајте у овим веселим причама пуним обрта и привлачним и духовитим илустрацијама. Величина слова и обим текста прилагођени су деци старијој од шест година. Укратко, идеална књиге за подстицање самосталног читања.

За све наше читаоце припремили смо посебну акцију која важи на нашем сајту, као и у Клубу књижари Креативни центар -  уз две купљене књиге на поклон ћете добити постер с јунацима ових књига, а уз све четири купљене књиге на поклон ћете добити постер и специјалну кактус-оловку!


20. јун 2018.

НОВО! На мору

Зашто се море стално таласа? Како је настао песак? Које птице живе поред мора? Која бића живе на морском дну? А шта је то морска салата?

Заједно с главним јунацима Аном и Филипом деца крећу у истраживање мора и околине, у чему ће им помоћи искусни рибар, познавалац многих тајни које природа крије. Ана и Филип, радознали јунаци књига из едиције Ана и Филип истражују, желе да упознају свет који их окружује. Зато крећу у узбудљиво истраживање околине: шуме, реке, мора…

 

Аутор књиге На мору је Симеон Маринковић, док је књигу илустровао Душан Павлић - овај тандем стоји иза свих књига из едиције Ана и Филип истражују, као и свих наслова из едиције за најмлађе Шта све Ана зна, о симпатичној девојчици Ани Лукић, која се упознаје са светом који је окружује и правилима лепог понашања и здравог живота.
Књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

 


19. јун 2018.

НОВО! Бајка о рибару и рибици

Једна од најпознатијих прича Александра Сергејевича Пушкина, уз илустрације Маје Веселиновић, нова је књига из популарне едиције Пустоловине за предшколце. Главни јунаци ове бајке су баба и деда који живе у трошној колиби на обали мора. Шта ће се догодити када једнога дана деда улови златну рибицу и она му обећа да ће му испунити три жеље ако је пусти на слободу?

Пустоловине за предшколце представљају најбоља дела наших писаца за децу – од Бране Цветковића до Бранка Ћопића, Десанке Максимовић, Арсена Диклића, Добрице Ерића, Бране Црнчевића и Душка Радовића. Из ових богато илустрованих књига млади читаоци ће сазнати много тога о разним узбудљивим догађајима и ликовима, а откриће и нове лепе речи нашег језика. Прочитаће какви су били писци ових књига кад су били деца и шта су још занимљиво писали. Најновија књига из ове едиције – Пушкинова Бајка о рибару и рибици, са живописним илустрацијама наше познате илустраторке Маје Веселиновић најављује нове пустоловине – узбудљива путовања кроз дела највећих мајстора светске књижевности за децу.

Књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


« Вести
      

10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе;

15% за сва остала издaња

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1800 дин. (након обрачуна интернет попуста) на територији Србије


 

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs