Програм LEGO® Education

 

Програм LEGO® Education смислили су стручњаци компаније LEGO® као подршку професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим школама. LEGO® Education конципиран је тако да деци кроз игру пружи образовна и развојна искуства у оквиру групе у којој сарађују.

Креативни центар је једини овлашћени увозник програма LEGO® Education за Србију.

ДАЉЕ  


11. април 2017.

Радно време „Креативног центра“ током предстојећих празника

Клуб књижара „Креативни центар“ у Београду 

 

Петак, 14. април – књижара неће радити

Субота, 15. април – књижара ће радити редовно, од 9 h до 17 h

Недеља, 16. април – књижара неће радити

Понедељак, 17. aприл – књижара неће радити

 

Књиге које су на овонедељној викенд-акцији у Клубу књижари моћи ћете да купите у суботу, 15. априла, од 9 h до 17 h, као у у уторак 18. априла, од 9 до 21 h.

 

Наручивање преко сајта

 

Све поруџбине које стигну током предстојећих празника (од 13. до 17. априла) биће послате првог следећег радног дана (18. априла).


07. април 2017.

Нова едиција за предшколце – Забавни свет геометрије

Књиге из едиције Забавни свет геометрије развијају код деце математичке вештине, самосталност и истрајност, опажање и прецизност, стваралачко мишљење, повећавају им самопоуздање при решавању задатака и помажу да се успешније припреме за школу.

У књизи Играмо се линијама деца ће се упознати с правим и кривим линијама, цртаће их, сазнаће шта су то квадратне и друге мреже и цртаће разне линије у мрежама пратећи дата упутства, па ће тако развијати графомоторичке способности.

У књизи Играмо се облицима деца ће се бавити једноставним геометријским фигурама различитих облика, препознаваће их, бојити и слагати, правиће различите шаре и низове, уочаваће особине симетрије и цртаће симетричне облике у мрежи.

У књизи Слагалице деца ће се упознати с различитим фигурама састављеним од једнаких троуглова, једнаких квадрата и других једнаких фигура, упознаће се с проблемом прекривања делова равни, правиће различите облике и упознаће се с њиховим особинама користећи елементе из датих прилога.

 

Књиге из ове едиције можете пронаћи у Клубу књижари „Креативни центар„ (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30 / Дечанска 5, Београд), преко нашег сајта, као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије. 


03. април 2017.

"Креативни центар" на Међународном сајму књига за децу у Болоњи

Данас почиње највећи и најважнији међународни догађај намењен професионалцима који се баве књигама за децу – Сајам књига за децу у Болоњи!

"Креативни центар" има сопствени штанд, који ће, као и претходних година, бити место за размењивање искустава и утисака с многобројним издавачима, као и за приказивање новина у сопственој продукцији.

 

Прелистајте каталог Болоња 2017 на енглеском, који је "Креативни центар" припремио страним издавачимa.

 

 

Штанд "Креативног центра" биће и место с којег ће се ићи у потрагу за новим насловима страних издавача. Наши уредници искористиће тај сајам и да пронађу занимљиве наслове које ћемо превести и објавити на српском језику како би наша деца имала прилику да на матерњем језику читају одабрану дечју литературу.

Велики број страних издавача показао је интересовање за издања "Креативног центра", што је још један разлог за његово поновно учешће на Сајму књига у Болоњи. Досад је потписано преко 400 уговора, а скоро 100 наших издања преведено је на више од 30 језика и објављено у многим земљама широм света, у којима су наишла на одличан пријем код читалаца. 

Од 1963. године Сајам књига за децу у Болоњи највећи је и најважнији међународни догађај намењен професионалцима који се баве књигама за децу, дечјом литературом и стваралаштвом за децу


31. март 2017.

Април - месец књиге у "Креативном центру"

"Креативни центар"обележиће посебним акцијама, као и претходних година, "Светски дан дечје књиге" (2. април) и "Светски дан књиге и ауторских права" (23. април).

Велика викенд-акција, коју иначе организујемо сваког другог викенда, током априла вас очекује СВАКОГ ВИКЕНДА. Од петка до уторка потражите осам књига на попусту од 50% (само на сајту www.kcknjizara.rs/akcije и у Клубу књижари Креативни центар која се налази у ТЦ "Еуроцентар", Дечанска 5 / Македонска 30).


29. март 2017.

Отворена изложба "Стилске игре" у Библиотеци града Београда

Јуче је у Библиотеци града Београда отворена изложба илустрација "Стилске игре" Душана Павлића, ликовног уредника "Креативног центра" и једног од најпознатијих српских илустратора.

На изложби, која ће трајати до 19. априла, посетиоци ће имати прилике да виде више од 60 одабраних илустрација из вишеструко награђених књига "Стилске игре" и "Стилске игре 2" .

Изложбу је отворила Јасмина Нинков, директорка Библиотека града Београда, а поред аутора изложбе Душана Павлића, окупљенима су се обратили и Симеон Маринковић, аутор књига "Стилске игре" и "Стилске игре 2", илустратор Добросав-Боб Живковић и Иванка Лазовић, кустос Галерије "Атријум" Библиотеке града.

 

 


« Вести
      

10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе;

15% за сва остала издaња

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1800 дин. (након обрачуна интернет попуста) на територији Србије


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483